BANJA LUKA

Masovno okupljanje građana u subotu: Porodica nastradalog Davida Dragičevića traži pravdu

Sa jednog od ranijih okupljanja

Piše: G. D.

18.4.2018

Masovno okupljanje građana koji traže pravdu za preminulog Davida Dragičevića, održat će se u subotu u 18 sati na Trgu Krajine u Banjoj Luci. Davidov otac Davor Dragičević pozvao je građane iz svih krajeva BiH da se okupe.

Obraćajući se policajcima koji osiguravaju okupljanja svake večeri, Dragičević je poručio da i treba da čuvaju građane. Inspektorima u civilu, koji se svake večeri miješaju s okupljenima, poručio je:

- Od čega nas čuvate, gospodo? Mi se čuvamo i sami. Mi radimo vaš posao od 18. marta. David je 18. marta bio živ. Svi smo ga tražili. Jeste li ga vi tražili? Da ste ga tražili, bio bi živ! - poručio je Davor Dragičević.

David Dragičević (21) nestao je u noći sa 17. na 18. mart u Banjoj Luci. Pronađen je šest dana poslije u rijeci Vrbas. Policija je prvo njegovu smrt pokušala proglasiti nesretnim slučajem, pa čak i samoubistvom, iako je na sebi imao povrede. 

Prva obdukcija ustanovila je da je umro 18. marta u četiri ujutro, dok je druga pokazala da je bio živ nekoliko dana nakon nestanka.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.