ILIJAŠ

Poznat identitet nastradalog radnika "Elektrodistribucije"

U mjestu Vrutci radili na dalekovodu

B. C. / S. S.

19.4.2018

U tragediji koja se dogodila jučer u 13 sati na lokalitetu Vrutci, općina Ilijaš, prilikom pada elektrostuba, poginuo je radnik “Elektrodistribucije” Semir Šabić iz Ilijaša. Njegov kolega Adem Avdukić teže je povrijeđen i zbrinut je u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu.

Policiju je o nesreći obavijestio dispečer Hitne pomoći u Sarajevu.

Patrola je po dolasku na lice mjesta zatekla radnike „Elektrodistribucije“, kao i radnike firme „Brković SM“, koja je vršila prokres 10-kilovoltnog dalekovoda na relaciji Nišići – Vrutci – Vukasovići.

Radnici „Elektrodistribucije“ izjavili su da su vršili španovanje žica na dalekovodu te da je oko 12.50 sati radnik firme „Brković SM“ A. D. oborio jedno stablo smrče, koje je palo na našpanovane žice dalekovoda.

Tom prilikom došlo je do pucanja betonske nogare koja nosi drveni stub, nakon čega stub pada zajedno s radnicima „Elektrodistribucije“ Avdukićem i Šabićem, koji je na licu mjesta podlegao povredama.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajnim radnjama, zajedno s policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo i inspektorom zaštite na radu.

Tijelo preminulog vozilom KJKP „Pokop“ prevezeno je u prostorije prosekture Bare.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.