PRESUDA

Djevojku izbo makazama, dobio 19 mjeseci zatvora

Privođenje Edina Mekića

Piše: Dž. Bl.

19.4.2018

U Kantonalnom sudu Sarajevo Edin Mekić osuđen je, nakon ponovljenog suđenja, na 19 mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva bivše djevojke Anese Ambešković. Slučaj se odigrao 29. avgusta 2015. u ulici Zuke Džumhura u sarajevskom naselju Koševsko Brdo. Mekić je prvo tukao Ambešković, a potom joj zabio makaze u leđa jer mu je rekla da želi da raskine vezu.

Mekić je priznao krivicu te su odmah održane završne riječi Tužilaštva i odbrane. Tužilaštvo je kao otežavajuće okolnosti navelo to da je Mekić višestruko osuđivana osoba, da je ispoljio upornost u izvršenju krivičnog djela te da je napao osobu slabiju od sebe. Olakšavajuća okolnost je bila ta što je ponovo priznao krivicu u relativno ranoj fazi postupka. 

Mekićev advokat Omar Mehmedbašić naglasio je da je njegov branjenik i na prethodnom suđenju priznao krivicu te da je Ambešković i u ovom i u prethodnom sudskom postupku tražila da se Mekić oslobodi. Posjećivala ga je dok je bio u pritvoru, rekao je Mehmedbašić i dodao da krivičnu prijavu nije podnijela oštećena, nego njena majka. Kazao je još da je Mekić već odslužio kaznu. On se nalazi u pritvoru nakon što je uhapšen u akciji „Treska“. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.