CRNA HRONIKA

Podvodačice djevojaka puštene na slobodu

B. C.

20.4.2018

Ehlimana Ćehajić i Arnela Ožegović, podvodačice djevojaka u bordelu “Orlando” na Dobrinji, puštene su na slobodu skoro tri mjeseca nakon što su uhapšene u policijskoj akciji “Neon”. Ovu informaciju potvrdio nam je advokat Omar Mehmedbašić, koji zastupa Ehlimanu Ćehajić. 

- Tužilaštvo je odlučilo da više ne trebaju biti u pritvoru pa su poslije saslušanja puštene na slobodu - kazao nam je Mehmedbašić.

U pritvoru su ostali vlasnik “Orlanda” Selvedin Bulbul i njegova osoba od povjerenja Selma Delić, koja je, praktično, vodila posao. Hoće li im im ova mjera biti produžena, razmatrat će se početkom maja. Bulbul je, također, osumnjičen za pranje novca.  

Prostitucija u “Orlandu” se sa povremenim prekidima, kada je inspekcija zatvarala objekt, odvijala od 2009. godine. Vrbovane su djevojke koje su seksualne usluge pružale odabranoj klijenteli, među kojima su bili direktori državnih i privatnih preduzeća, univerzitetski prefesori te bogati Arapi. 

Piće od 50 KM plaćao je klijent, a seks se nerijetko odvijao u samoj sali objekta, separeima i toaletu, ali i u stanovima po pozivu. Cijena seksa, prema izjavama pojedinih djevojaka, kretala se od 150 do 200 KM, od čega su djevojke dobivale od 80 KM do 100 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.