CRNA HRONIKA

Ko je majka monstrum koja je osuđena na 33 godine zatvora

Index.hr

20.4.2018

Kjara Pašić danas je na pulskom Županijskom sudu nepravomoćno osuđena na 33 godine zatvora i još najviše dvije godine psihosocijalnog liječenja zbog ubistva trogodišnjeg sina Denisa.

Za ubistvo sina 33-godišnjakinji se sudilo zajedno sa 15-godišnjakinjom, koja joj je u zločinu pomagala, no novinari su prilikom izricanja njene kazne morali napustiti sudnicu, piše Index.hr.

Maloljetna pomagačica dobila je do tri godine u odgojnom zavodu u Požegi. Na vještačenje će morati ići svakih šest mjeseci.

HRT je u vrijeme hapšenja Puljanke neslužbeno saznao da je porodica 33-godišnjakinje još prije sedam godina zatražila psihijatrijsku pomoć za nju. No ona je liječenje odbila i pobjegla u BiH. U Centru za socijalnu brigu tvrdili su da nisu imali nikakva saznanja o problemima u toj porodici.

Navodno je 33-godišnjakinja bila u Centru, ali samo zbog pitanja skrbništva nad sinom nakon razvoda braka. Skrbništvo je i dobila.

I dok su se tada stotine ljudi, pa i susjedi i poznanici majke, na društvenim mrežama zgražali zbog tog događaja, opisujući svoja saznanja o tome kako je majka zanemarivala dijete, a ono je nesnosno i neprekidno plakalo, zabrinjava to da su svi o tome godinama šutjeli.

Puljanka je šest sati nakon što je ubila sina i s pomagačicom ga bacila u more policiji prijavila njegov nestanak.

Istražitelji su brzo posumnjali u njenu priču, a ona se nedugo nakon toga slomila i priznala što je napravila. Policiju je odvela do tijela svog sina.

Otad je bila u pritvoru, a u februaru ove godine započelo joj je suđenje. Iste sedmice hitno je prevezena iz pulskog pritvora na Odjel psihijatrije Zatvorske bolnice u Zagrebu.

Njen odvjetnik tada je rekao da joj zbog lijekova koje uzima mjesto nije u zatvoru, nego u bolnici.

Tužilaštvo je u svom završnom govoru utvrdilo kako smatra dokazanim da su Pašić i maloljetnica, tada 14-godišnjakinja odbjegla iz Doma za odgoj djece i mladih u Puli, 23. maja prošle godine u poslijepodnevnim satima jastukom ugušile Kjarinog sina u stanu u Akvilejskom prilazu, a potom tijelo dječaka odnijele i bacile u more uz obalu bivše kasarne ''Vallelunga''.

Pašić je potom prijavila pulskoj policiji da joj je dijete nestalo dok se igralo u parku kod zgrade u Akvilejskom prilazu.

Iako se policajcima njena priča od početka nije činila uvjerljivom, po Puli je pokrenuta potraga za trogodišnjakom. Istovremeno, policajci su bili uporni s pitanjima te se majka u ranim jutarnjim satima slomila i odvela ih do tijela dječaka na ''Vallelungi''.

Brat Kjare Pašić je novinarima nakon objavljivanja presude rekao kako su presudu očekivali, ali kako kaznu od 33 godine on lično nije očekivao.

- Pisat ćemo žalbu, kako zbog visine sankcije tako i zbog nekih drugih razloga, jer nismo zadovoljni provedenim postupkom i smatramo da su povrijeđeni neki važni dokazni prijedlozi koje je sud odbio, a koji se tiču krivnje. Što se tiče same sankcije, mislim da je prestroga, s obzirom na sve što nam je poznato - poručio je i dodao da misli da je bilo razloga i za drugačiji tok postupka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.