CRNA HRONIKA

Uhapšene dvije osobe u akciji "Globus" zbog zloupotreba položaja ili ovlaštenja

Fena

20.4.2018

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su, pod nadzorom Tužilaštva Tuzlanskog kantona, danas započeli s realizacijom operativne akcije kodnog naziva „Globus“ na području Tuzlanskog, Sarajevskog i Zeničko-dobojskog kantona, a u vezi s dokumentiranjem koruptivnih krivičnih djela i njihovih izvršilaca. 

Postupajući prema naredbi Općinskog suda Tuzla, na području Tuzle uhapšena je osoba inicijala S. K. iz Gračanice, a na području Zenice osoba inicijala V. Š. iz Zenice. V. Š. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, a S. K. krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Prilikom lišenja slobode i pretresa navedenih osoba izuzeti su predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela.

Uhapšene osobe bit će kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Tuzli te će u zakonskom roku biti predate Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Značajnu podršku prilikom provođenja istrage pružila je Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine, dok su asistenciju prilikom realizacije današnjih aktivnosti pružili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.