STRAVIČNO

Automehaničarima i vulkanizerima vezali trake preko usta i nosa i ubijali ih

Informer

21.4.2018

Federalni sud i švicarska policija saopćili su da su došli do novih saznanja da je par iz okoline Ciriha od 2016. godine počinio više ubistava, uglavnom automehaničara i vulkanizera, nakon čega su krali skupocjene automobile iz njihovih autoservisa.

Dvadesetsedmogodišnja Švicarka optužena je da ubila najmanje dvojicu vulkanizera zajedno sa svojim suprugom. Oni su žrtvama vezali trake preko usta i nosa dok ih nisu ugušili.

Kao motiv ubistva navode se krađe skupocjenih automobila koje su žrtve servisirale. Plan je bio da ukradu vozila i da ih preprodaju u Njemačkoj. Za jedan ukradeni kamion tražili su 60.000 franaka (50.000 eura) na jednoj internet-stranici za prodaju polovnih vozila.


Uhapšeni bračni par imao je svoje transportno preduzeće, koje je oglašavalo prodaju polovnih vozila. Istragom je utvrđeno da je mladi Srbin stradao samo što je u svom servisu imao BMW i Mercedes koje su ubice tipovale. Vulkanizer porijeklom iz Srbije ugušen je, također, samoljepljivom trakom, a ubice su njegovo tijelo zakopale na svom imanju nedaleko od Berna.

Na saslušanju u policiji muž je svu krivicu prebacio na svoju suprugu. Tužilaštvo je optužilo ženu i da je učestvovala u pomoći prilikom uklanjanja tijela žrtava.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.