ORAŠJE

Policija radi na rasvjetljavanju šokantnog slučaja: Mladić prijavio da su ga dvojica silovala

Policija u Orašju radi na slučaju

Piše: Dž. BULBUL

24.7.2018

Dvadesetogodišnjak iz Domaljevca prijavio je 20. jula policiji u Orašju da su ga silovala dvojica njemu poznatih muškaraca.  Prijavu su taj dan u 10.35 sati zaprimili pripadnici Policijske stanice Orašje te je odmah obaviješten dežurni istražitelj Sektora kriminalističke policije MUP-a Posavskog kantona. 

Materijalni dokazi 

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da je mladić policajcima ispričao da su ga silovala dvojica muškaraca u jednoj od vikendica u ovom mjestu. S obzirom na to da se radi o manjoj sredini, mještani su u šoku nakon ove potresne vijesti.

Iz Tužilaštva Posavskog kantona rečeno nam je da zbog specifičnosti krivičnog djela te u interesu istrage ne mogu otkrivati više detalja dok se ne potvrde navodi mladićeve prijave i prikupi određen broj materijalnih dokaza.  

Slijede vještačenja

S druge strane, kako su nam rekli iz ove pravosudne institucije, mladić je odmah podvrgnut ljekarskim pregledima koji su pokazali da ne postoje nikakvi tragovi seksualnog zlostavljanja. Za sada niko nije uhapšen, a policija i dalje istražuje ovaj slučaj.

Također nam je rečeno da se, uprkos ovoj činjenici, nastavlja rad na slučaju i uslijedit će još analiza i vještačenja kako bi se rasvijetlile sve okolnosti ovog mučnog događaja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.