SARAJEVO

Uz prekršajni nalog dobio i šamar

Muhović je odmah priznao da je kriv za trostruki sudar, za šta je kažnjen

Muhović: Istrajan da napadač bude kažnjen

Piše: B. CERIĆ

21.9.2018

Redakciji “Dnevnog avaza” obratio se mladić iz Sarajeva Zlatan Muhović, koji tvrdi da ga je 18. septembra u Lukavici brutalno napao suvozač iz Golfa 2 nakon trostrukog sudara.

Sve priznao

- Svojim Golfom 3 uzrokovao sam lančani sudar, u kojem su učestvovali još Golf 2 i Renault Megane. Odmah sam to priznao, kriv sam i dobio sam kaznu za to, ali policija nije kaznila suvozača Golfa 2, koji me je fizički napao - tvrdi Muhović.

Prema njegovim riječima, u sudaru je zadobio povredu vrata zbog čega ga je istog momenta glava zaboljela i imao je mučninu. Napadnut je kad se pokušao pripremiti za dolazak policije na uviđaj.

- Vrata su mi bila otvorena, sagnuo sam se da uzmem dokumente i u tom trenutku mi je prišao suvozač iz Golfa 2 u koji sam udario. Počeo je da viče: “Šta si mi uradio od auta? Daj pare za ovo!” Uhvatio me je za rame i doslovno me izvukao iz vozila. Bacio me je na auto i iz sve snage mi udario šamar – govori Muhović.

Sve se to dešavalo dok policija još nije bila stigla na mjesto sudara.

Gađao prijatelja

- Dolazi policija, nikog nisu pitali je li povrijeđen. Napravili su uviđaj i sjeli u auto. U tom momentu, dolazi moj prijatelj, koji je vidio udes. Ispričao sam mu za napad. On je pitao suvozača: “Zašto si ga udario, nije bilo potrebe”, a ovaj je uzeo plastičnu flašu i gađao ga. Policija je tada izašla iz auta. Mene i njega su doveli do vozila i kazali nam: “Nemojte praviti problem da ne biste zaradili prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira” - rezignirano kaže Muhović, jer je policija, umjesto da kazni napadača, njima dvojici zaprijetila prijavom.

Ovaj mladić odlučan je da ide do kraja u prijavi protiv svog napadača, ali i žali što u tom šoku nije uzeo broj telefona vozača Passata 5, koji mu se ponudio da svjedoči o napadu.

Nisam bio zaštićen 

- Bit je u tome što policija nije kaznila suvozača za napad. Oni su samo sastavili zapisnik o sudaru. Iako sam se žalio da me boli glava, oni su me pustili da takav vozim, mogao sam još udesa da napravim. Nisu mi dali medicinsku pomoć, nisam bio zaštićen - pojašnjava Muhović te dodaje da je u Klinici za urgentnu medicinu izvadio ljekarski nalaz.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.