LIVNO

U akciji "Farmer" uhapšena još jedna osoba

Širom Federacije BiH jučer je počela zapljena kineskih traktora koji su nezakonito prodati

Uhapšen I. M.. Ilustracija

Fena

3.4.2019

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Livanjskog kantona podnijelo je izvještaj Tužilaštvu u Livnu o počinjenom krivičnom djelu protiv 54-godišnjeg I. M., rođenog u Tomislavgradu, a nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika za trgovinu utjecajem.

U izvještaju se navodi da je imenovani, koristeći se svojim utjecajem, predsjednika Komisije za dodjelu poljoprivredne mehanizacije i opreme iz donacije Narodne Republike Kine državi Bosni i Hercegovini, kao i predsjednika Komisije za provjeru kapitalnih ulaganja, nezakonito sebi pribavio imovinsku korist. 

Učinio je to na način da je dvjema osobama s područja Glamoča obećavao da će omogućiti donaciju, tačnije traktore sa svim priključcima koje je u narednom razdoblju trebala donirati NR Kina. 

Zauzvrat, spomenuti su dali 10 posto od vrijednosti traktora da bi dobili donaciju, navodi se u saopćenju MUP-a LK.

Širom Federacije BiH jučer je počela zapljena kineskih traktora koji su nezakonito prodati, a što je utvrđeno u policijskoj akciji kodnog naziva "Farmer". 

Ovi traktori su dio donacije iz Kine iz 2014., a u okviru pomoći stanovništvu pogođenom poplavama koje su se desile te godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.