BANJA LUKA

Za optužnicu se čekaju svjedoci iz inozemstva

Suspendiranom policajcu Goranu Jeličiću, koji se sumnjiči za ubistvo, produžen pritvor za dva mjeseca

Privođenje Jeličića nakon hapšenja

O. MATAVULJ

5.5.2019

Vrhovni sud Republike Srpske produžio je za dva mjeseca pritvor suspendiranom policajcu Goranu Jeličiću, osumnjičenom za ubistvo Irene Predojević (28) iz Bosanske Dubice u avgustu 2005. godine.

Ometanje postupka

Pritvor je produžen zbog bojazni da će Jeličić, boraveći na slobodi, ometati postupak utjecajem na svjedoke te zbog težine krivičnog djela i postojanja vanrednih okolnosti koje ukazuju na to da bi njegovo puštanje na slobodu rezultiralo prijetnjom narušavanja javnog reda.

Prema odluci Suda, Jeličić će ostati iza rešetaka do 30. juna. Očekuje se da Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru do tada podigne optužnicu za brutalno ubistvo Irene Predojević.

Brojni svjedoci zločina odselili su se u međuvremenu u inozemstvo. Kako saznajemo, radi se na lociranju tih ljudi da bi dali iskaze.

- Istraga je u završnoj fazi i uskoro će biti okončana. Određeni dokazi očekuju se putem međunarodne pravne pomoći i, čim budu dostupni, ići će se na podizanje optužnice protiv Jeličića - kaže izvor iz Tužilaštva.


Predojević: Mučki ubijena

 Zadavljena pa zapaljena

Jeličić je uhapšen 31. oktobra prošle godine zbog sumnje da je u avgustu 2005. ubio Irenu Predojeviću, koja je golim rukama zadavljena, a tijelo je zapaljeno kako bi se prikrio zločin. Tužilaštvo tereti Jeličića za teško ubistvo na naročito svirep i podmukao način te za nelegalno posjedovanje oružja.

Irena Predojević nestala je u noći sa 6. na 7. avgust 2005. u Kozarskoj Dubici.

Ugljenisano tijelo 

Irena je kobne noći bila sa prijateljicama u kafiću “Arkada” i oko ponoći su krenule kući. Rastale su se na raskrsnici kod benzinske pumpe "Došlić", gdje joj se izgubio svaki trag. Porodica je ujutro prijavila njen nestanak i krenula u potragu. Sutradan, 8. avgusta, na divljoj deponiji u selu Božići pronađen je ugljenisani ženski leš. Identifikacijom od rodbine te DNK analizom potvrđeno je da je riječ o Ireni Predojević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.