OTKRIVAMO

Trostruki ubica ne može biti izručen iz Italije zbog korone

Ajdin Vejšić iz Doboja ubio Bernda H. (62), njegovog 33-godišnjeg sina Stefana i njegovu 27-godišnju djevojku Tinu W.

Istražitelji zatekli horor prizor u kući. Agencije

Piše: A. Aljimi Avaz.ba

26.4.2020

Ajdin Vejšić (30) iz Doboja, koji je nožem brutalno iskasapio porodicu kod koje je bio podstanar u njemačkom gradu Ludvisburgu nadomak Štutgarta, nakon hapšenja u Italiji, zbog vanrednog stanja izazvanog pandemijom koronavirusa još ne može biti izručen Njemačkoj.


Drama u sjeni


Ovaj stravični zločin ostao je u sjeni globalne borbe protiv koronavirusa i medijski je šturo propraćen.

Bosanac je duže vremena živio u potkrovlju kod Bernda H. (62), kojeg je prvog ubio nožem, a potom njegovog 33-godišnjeg sina Stefana i njegovu 27-godišnju djevojku Tinu W.

Vejšić je još neko vrijeme boravio u kući, a povremeno je izvodio i psa u šetnju, kako su komšije kazale za njemačke medije.


Vejšić: Pobjegao u Italiju. Facebook

Nakon toga, odlučio se za bijeg te je svojim Ranault Meganeom krenuo ka Italiji. U međuvremenu je majka djevojke sumnjala zašto joj ne odgovara na telefonske pozive te je na kraju obavijestila policiju koja je u kući pronašla iskasapljena tijela.

Odmah su posumnjali na podstanara za kojim je raspisana potjernica, a kamera ga je snimila na naplatnoj rampi u mjestu Ventemilja, općina Santo Stefano. Karabinjeri su odmah poslali specijalnu jedinicu i Bosanac je uhapšen nakon kraće potjere.


Priznao zločin

Pri hapšenju je govorio engleskim jezikom te je na kraju priznao zločin, koji je počinio zbog trivijalne svađe s vlasnikom kuće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.