TUZLA

Poznat identitet preminulog pritvorenika

U Univerzitetsko – kliničkom centru Tuzla preminuo je Fuad Isabegović (51), nekadašnji profesor engleskoj jezika u gimnaziji “Ismet Mujezinović”

Privođenje Isabegovića. Arhiva

Piše: E. Sk. / Avaz.ba

2.9.2020

U Univerzitetsko – kliničkom centru Tuzla preminuo je Fuad Isabegović (51), nekadašnji profesor engleskoj jezika u gimnaziji “Ismet Mujezinović”, koji će ostati upamćen i po tome što je prošle godine čekićem napao svoje dvije radne kolegice.  

Isabegović je, kako saznajemo, u Privrednoj jednici Kozlovac koja je sastavni dio Kazneno popravnog zavoda Tuzla bio smješten po rješenju Kantonalnog suda u Tuzli. Postoje indicije da je u ponedjeljak popio sredstvo za čišćenje kupatila, poslije čega je pronađen u besvjesnom stanju i prevezen u Univerzitetsko – klinički centar u Tuzli.  

U utorak uvečer je preminuo, a daljim tokom istrage će se utvrditi da li je posljedica smrti otrovna tekućina.

- Po naredbi tužitelja je urađena obdukcija koja je pokazala da nema tragova nasilja, a kao mogući uzrok smrti navedeno je trovanje, te će najvjerovatnije biti urađeno i toksikološko ispitivanje – kaže Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonačnog tužilaštva TK.

Isabegović je svoju profesorsku karijeru okončao nakon napada na kolegice Almu Mujkanović, tadašnju direktoricu gimnazije, i Nuru Ćosićkić, pedagogicu u istoj školi. Kobnog dana ih je zatvorio u kabinet i počeo ih mahnito udarati macolom – čekićem po glavama i drugim dijelovima tijela.  

Povod za ovaj napad je bilo pokretanje disciplinskog postupka protiv Isabegovića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.