BOSANSKA DUBICA

Napadač oborio muškarca iz invalidskih kolica i udarao ga po glavi i tijelu

Zbog sumnje da ga je pretukao, policija je uhapsila Nermina M. (39)

Samid Bačić (61) iz Bosanske Dubice brutalno pretučen. Nezavisne

A. Č.

19.10.2020

Samid Bačić (61) iz Bosanske Dubice brutalno je pretučen, a zadobio je po život opasne povrede kada ga je napadač oborio iz invalidskih kolica, a zatim počeo udarati po glavi i tijelu.

Zbog sumnje da ga je pretukao, policija je uhapsila njegovog sugrađanina Nermina M. (39). 

Prethodno je policiji 17. oktobra oko 20.20 sati prijavljeno da na kolovozu u Unskoj ulici leži muškarac s povredama. Kada su otišli na mjesto događaja, policajci su utvrdili da je u pitanju Bačić, koji je inače osoba s invaliditetom.

U momentima napada Bačić je oboren iz invalidskih kolica na zemlju, a potom ga je napadač, uglavnom rukama, izudarao po glavi i tijelu. Nanesene su mu povrede opasne po život - rečeno je za "Nezavisne". 

Kako kažu mještani koji odlično poznaju Bačića, on je problematičnog ponašanja te je sklon alkoholu.

Tog dana Samid je prolazio ulicom gdje se kod jedne žene okupljaju on i Nermin te dvije žene. Oni su se tu družili. Bačić je možda bio pijan, ali nisam siguran u to. Znao je dosta psovati. Čuo sam da je psovao Nermina te da ga je on smirivao. Odjednom je Nerminu pukao film i udario je Bačića. Kad je ovaj pao na asfalt, počeo je krvariti. Potom je Nermin zvao policiju i Hitnu - kažu naši sagovornici te dodaju da su na mjestu napada ostali krvavi tragovi. 

Kako ističu mještani, Bačić živi sam, a često su mu pomagali članovi Udruženja mladih "Fokus" Bosanska Dubica.

Bačić je imao gangrenu, zbog čega mu je u Gradišci amputirana noga. Humani ljudi iz Udruženja mladih "Fokus" htjeli su da mu pomognu, da mu se u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Banjoj Luci ugradi proteza, ali to Bačić psihički nije mogao podnijeti. Zato je vraćen kući i od tada je u invalidskim kolicima. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.