TUŽILŠTVO KS

Taksista iz Sarajeva koji se sumnjiči za spolni odnos nad nemoćnom osobom pušten iz pritvora

Iz Tužilaštva KS kažu da nije bilo zakonskog osnova za njegovo dalje zadržavanje

S ranijeg privođenja osumnjičenog. Avaz

Piše: A. Ka.

19.7.2021

Mirnes Osmanović, taksista iz Sarajeva, koji je osumnjičen za spolni odnos nad nemoćnom osobom u aprilu u sarajevskom naselju Semizovcu, pušten je iz pritvora.

Iz Tužilaštva KS kažu da nije bilo zakonskog osnova za njegovo dalje zadržavanje u pritvoru te je Općinski sud u Sarajevu, na prijedlog postupajućeg tužioca, odredio mjere zabrane - zabrana kontaktiranja, posjećivanja i prilaska svjedoku ispod 100 metara te obavezno javljanje nadležnoj policijskoj stanici jednom sedmično.

Interesantno je da se Osmanović prvo sumnjičio za za silovanje, nakon čega je Tužilaštvo Kantona Sarajevo djelo prekvalifikovano u spolni odnos nad nemoćnom osobom.


Podsjetimo, sve se odigralo u aprilu u jednoj vikendici u Semizovcu. Djevojka je policajcima ispričala detalje šokantnog događaja kazavši da ju je u jednoj vikendici na području Semizovca napastvovao 25-godišnji taksista. Također, djevojka je imala vidne povrede po tijelu te je u svojoj prijavi navela da ju je osumnjičeni tukao prilikom prisiljavanja na seksualni odnos.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.