POTVRĐENA PRESUDA

Spasi Milišiću 15 godina zatvora za ubistvo Nemanje Šupljeglava u Trebinju

Zločin se dogodio 11. februara 2018. godine u trebinjskom kafiću "Merlot"

Suđenje Spasi Milišiću. Agencije

Piše: O. Ma.

15.9.2021

Vrhovni sud Republike Srpske osudio je Spasu Milišića (34) na 15 godina zatvora zbog ubistva Nemanje Šupljeglava (31) ispred "Merlot bara" u Trebinju.

Presuda je izrečena nakon što je sudsko vijeće Vrhovnog suda RS potvrdilo presudu Okružnog suda u Trebinju koja, nakon ponovoljenog postupka, izrečena u decembru prošle godine.


Nožem ga ubo u vrat

- Sudsko vijeće je odbilo žalbu odbrane kao neosnovanu i potvrđena je prvostepena presuda kojom je Milišić osuđen na 15 godina zatvora - rekla je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Zločin se dogodio 11. februara 2018. godine u trebinjskom kafiću "Merlot" oko 2.55 časova. U presudi se navodilo da je Milišić nakon rasprave sa Šupljeglavom otišao kući po nož i vratio se u ”Merlot”. U jednom trenutku je prišao i zagrlio Šupljeglava, a zatim ga nožem ubo u vrat.

Milišić je ranije bio osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni sud RS uvažavajući žalbu odbrane. U ponovljenom postupku kazna je smanjena na jedinstvenu od 16 godina zatvora, a došlo je i do prekvalifikacije sa teškog na ”obično” ubistvo. 


Bio pijan


Za to djelo Milišić je osuđen na 15 godina zatvora. Za nanošenje teških telesnih povreda Peru Miloševiću dobio je godinu dana i za nedozvoljeno držanje puške M-48 i metaka šest meseci. Međutim i ta presuda je ukinuta i predmet vraćen na novo suđenje, kada je Milišiću kazna smanjena sa 16 na 15 godina zatvora, jer nije dokazano neovlašteno posjedovanje oružja zbog manjkavosti optužnice, pa je za to oslobođen.

U vrijeme izvršenja krivičnog djela Spaso Milišić je bio pod dejstvom alkohola i u optužnici se navodilo da mu je izmjereno 1,85 promila alkohola u krvi. U pritvoru se nalazi od februara 2018., kada je i uhapšen, a vrijeme provedeno iza rešetaka uračunato mu je u izrečenu kaznu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.