MUP KANTONA SARAJEVO

Danijela i Ruzmir izboli muškarca u stanu na Kovačićima

Povrijeđeni V. H. zadobio povrede opasne po život

Par uhapšen na području općine Novo Sarajevo. Avaz

Piše: B. C.

4.10.2021

Danijela i Ruzmir uhapšeni su danas nakon što je u stanu u Radničkoj ulici  u sarajevskom naselju Kovačići sinoć pronađen izboden muškarac.

Dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, jučer je u 19:45 sati obavijestio pripadninke Policijske uprave Novo Sarajevoda se u stanu  nalazi povrijeđena osoba. 

- Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da je povrijeđeno lice V. H., rođen 1973.godine u Tuzli, nastanjen u Sarajevu. Povrijeđeni je prevezen u UKC u Sarajevu, gdje je od strane ljekara konstatovano da je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život nanesene oštrim predmetom u predjelu leđa, a na Klinici za torakalnu hirurgiju je zadržan na daljem liječenju. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.- saopćeno je iz MUp-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici su došli do saznanja da se vezu sa ovom događajem mogu dovesti Danijela R. Č. (46) i Ruzmir B. (59), oboje iz Sarajeva. 

Oni su danas uhapšeni na području općine Novo Sarajevo, zbog nanošenja teških povreda 48-godišnjaku. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.