BANJA LUKA

Otkriven identitet osumnjičenog za paljenje automobila banjalučke starlete

Policija je, u potrazi za dokazima, detaljno istražila šire područje oko "Delte", te pregledala sve raspoložive video nadzore na području grada

Vatrogasci ugasili požar. Agencije

A. Ka. / ATV

18.11.2021

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka rasvijetlili su slučaj paljenja skupocjenog terenca Range Rovera starlete Božane Vujinović u podzemnoj garaži TC "Delta planet" u ovom gradu i identifikovali osobu koja je podmetnula požar.

Kako je objavio ATV, riječ je o I. M.

Policija je, u potrazi za dokazima, detaljno istražila šire područje oko "Delte", te pregledala sve raspoložive video nadzore na području grada, čime je uspjela veoma brzo da razriješi ovo krivično djelo.


Cijeli dan bio u garaži

ATV također navodi da je osumnjičeni na dan podmetanja požara cijeli dan nalazio u garaži u kojoj je zapaljen automobil.

Policija je navodno samo oko 300 metara od TC "Delta planet", odnosno kod Banjalučkog Velesajma, pronašla flašu sa zapaljivom tečnošću, plavu platnenu masku i kesu, za koje se vjeruje da je osumnjičeni koristio tokom izvršenja krivičnog djela.

Izvor ATV-a je rekao da je policija došla do saznanja i da je I. M. u vrijeme izvršenja djela vozio automobil Peugeot 308 bijele boje.

Saslušali više osoba

Policija je u cilju što bržeg rješavanja slučaja saslušala više lica s kojima se I. M. sastajao na području Banja Luke, kao i svjedoci samog paljenja događaja.

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka nastavljaju rad na utvrđivanju da li je osumnjičeni eventualno imao pomagače ili saučesnike prilikom podmetanja požara.

Podsjetimo, Range Rover starlete Božane Vujinović zapaljen je 15. novembra oko 16 sati u garaži Tržnog centra "Delta planet" u Banjoj Luci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.