BILE RASPISANE POTRAGE

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili 13 osoba na prijelazima, evo zbog čega

Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Uvac i predat službenicima

Policija uhapsila osobe. ILUSTRACIJA

A. O.

15.7.2022

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Hum danas su uhapsili osobu inicijala R.B. (1987.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Osnovni sud u Zvorniku raspisao potragu radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Hum i u toku dana bit će predat nadležnom organu.

Dan ranije, 14. jula 2022., službenici Jedinice GPBiH Bijeljina uhapsili su osobu inicijala A.Š. (1972.), jer je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Prijedor raspisala potragu zbog krivičnog djela „razbojništvo“. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Rača i predat službenicima Policijske uprave Prijedor. 


Potražuje ga sud

Prethodno, 13. jula 2022., službenici ove jedinice uhapsili su osobu državljanina BiH, D.T. (1994.), jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Popovi i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice GPBiH Gradiška, 14. jula 2022., uhapsili su osobu inicijala K.Č. (1994.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela „nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka. Uz navedeno, službenici ove jedinice su 13. jula 2022., također, na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška, uhapsili su osobu inicijala I.K. (1970.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela „nasilje u obitelji“. Državljanin BiH i Republike Hrvatske je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Službenici Jedinice GPBiH Brod, 14. jula 2022., uhapsili su osobu inicijala D.P. (1999.) jer je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „utaja“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Brod i predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.


Krivotvorenje isprave

Službenici Jedinice GPBiH Orašje su 14. jula 2022. prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje uhapsili su osobu inicijala D.M. (1983.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. Prethodno, 13. jula 2022., službenici ove jedinice su uhapsili su osobu inicijala D.Č. (1994.) jer je utvrđeno da ga potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“. 

Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Sudske policije Suda BiH. Također, 12. jula 2022., službenici Jedinice GPBiH Orašje su na ulasku u BiH na prijelazu Orašje uhapsili su osobu inicijala Č.N. (1982.) jer ga potražuju Osnovni sud u Novom Gradu zbog krivičnog djela „nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ i Policijska uprava Prijedor zbog krivičnog djela „razbojništvo“. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Kamensko, 13. jula 2022., uhapsili su osobu inicijala  M.M. (1993.), nakon što je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona 10 raspisalo potragu zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Službenici Jedinice GPBiH Kamensko, državljanina R. Hrvatske su predali službenicima Policijske uprave Tomislavgrad.


Kazna zatvora

Službenici Jedinice GPBiH Velika Kladuša, 12. jula 2022., uhapsili su osobu inicijala E.A. (1995.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Velika Kladuša i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor.

Službenici Jedinice GPBiH Višegrad, 12. jula 2022., uhapsili su dvojicu državljana BiH na osnovu raspisanih potraga. Za J.T. (1947.) je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Vardište i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo. Za H.B. (1994.) je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Bugojno raspisala potragu zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Uvac i predat službenicima Policijske stanice Bugojno.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.