VOZAČ JE UHAPŠEN

Drama u BiH: Pijan vukao vozilom policajca i nanio mu povrede

Nakon što mu je saopćeno da je lice uhapšeno, ono je odgurnulo policijskog službenika, a potom startovalo i pokrenulo vozilo oglušivši se o sve naredbe policijskog službenika

Povrijeđenom policijskom službeniku ukazana je ljekarska pomoć u Domu zdravlja "Ozren" u Petrovu gdje su mu konstatovane lake tjelesne povrede. ILUSTRACIJA

H. Čalić

11.8.2022

Jedno lica sa područja ozrenske općine Petrovo uhapšeno je nakon što je u alkoholisanom stanju pokrenulo vozilo i policajca, koji je pokušao da ga zaustavi, vukao stotinjak metara.

- Ovo lice kontrolisano je sinoć na regionalnom putu u Karanovcu kada je utvrđeno da upravlja automobilom sa 1,94 promila alkohola u organizmu - saopćeno je iz Policijske uprave u Doboju.


Cesta na kojoj se dogodio incident. H. Čalić

Nakon što mu je saopćeno da je lice uhapšeno, ono je odgurnulo policijskog službenika, a potom startovalo i pokrenulo vozilo oglušivši se o sve naredbe policijskog službenika.

- U namjeri da vozilo zaustavi fizičkim putem, policijac je vozača I.S. uhvatio za rame, te ga je vozač po kolovozu vukao oko stotinu metara i stao. Tom prilikom policijski službenik je zadobio povrede konstatovane u Domu zdravlja „Ozren“ u Petrovu, a vozač je uhapšen. O slučaju je obaviješten okružni tužitelj OJT u Doboju - navela je Dragana Kerkez, portparolka PU Doboj za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.