SAOPĆENJE

Potvrđeno pisanje "Avaza": FUP pretresao na pet lokacija u Sarajevu

Po okončanju pretresa, osumnjičena lica će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, nakon čega će se nastaviti postupanje u skladu sa uputama Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo

Po okončanju pretresa, osumnjičena lica će biti kriminalistički obrađena. M. Aščić

A. O.

13.12.2022

Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo danas provode aktivnosti iz svoje nadležnosti protiv lica A.S. (1977), Š.S. (1980), E.F. (1974) i A.F. (1970), za koje postoje osnovi sumnje u izvršenje krivičnih djela "Nedozvoljena trgovina", "Prevara", "Ovjeravanje neistinitog sadržaja", "Krivotvorenje isprave", "Krivotvorenje službene isprave".

U sklopu navedenih aktivnosti, postupajući po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na pet lokacija na području općine Novi Grad – Sarajevo, kojom prilikom su pronađeni predmeti i dokumentacija koja se dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Po okončanju pretresa, osumnjičena lica će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, nakon čega će se nastaviti postupanje u skladu sa uputama Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.