OŠTETILI VIŠE OSOBA

Lažni presretač zaustavljao i kontrolisao vozila, dvije osobe uhapšene

Policijski službenici su privremeno oduzeli vozilo "BMW", dok su alkotestiranjem U.M. utvrdili da je imao 1,01 promil alkohola u organizmu

Lažni presretači. Instagram

D. H.

10.4.2023

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopćilo je da su pripadnici Policijske uprave u Čačku uhapsili osobe čiji su inicijali U.M. (1997) i N.M. (1988), zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična djela lažno predstavljanje i ugrožavanje sigurnosti.

Policija je u subotu oko 18.15 u mjestu Nevade, kod Gornjeg Milanovca, zaustavila automobil marke "BMW" na kojem su se nalazili uključeni blinkeri, a kojim je upravljao U.M., dok je N.M. bio na mjestu suvozača.

Kontrola vozila 

Sumnja se da su navedene osobe neposredno prije nego što ih je zaustavila policija, presreli i izvršili kontrolu putničkog vozila marke "Peugeot" kojim je upravljao 26-godišnji vozač.

Policijski službenici su privremeno oduzeli vozilo "BMW", dok su alkotestiranjem U.M. utvrdili da je imao 1,01 promil alkohola u organizmu.

Određeno zadržavanje 

Osumnjičenima U.M. i N.M. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Gornjem Milanovcu.

Postoje indicije da su osumnjičeni u prethodnom periodu na isti način oštetili više srbijanskih i stranih državljana, zbog čega Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije apeluje na građane da, ukoliko su bili njihove žrtve, slučaj prijave na broj 192 ili najbližoj policijskoj stanici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.