JAVIO SE IZ PRITVORA

Napadač na bh. sportiste u Baru objavio snimak: "Čekam da završe, pa da idem kući"

Dakle, djeca su napadnuta bez ikakvog povoda i razloga, rekla je Pribinja za portal "Avaza"

Napadač se javio iz pritvora. Printscreen

17.4.2023

Slučaj koji je uznemirio javnost u BiH, kao i regionu, u kojem su  u Baru pretučena dva maloljetna mladića, sportisti Atletskog kluba Sarajevo, mnogi su osudili.

Naime, preksinoć je pretučen sin novinarke Arduane Pribinja i pjevača Aldina Kurića. 

Razlog napada nepoznat 

Tom prilikom drug od dječaka Haruna zadobio je prelome kostiju i hitno je prebačen u Sarajevo.

Kako je za portal „Avaza“ jučer izjavila Arduana Pribinja, napad se dogodio bez ikakvog povoda.

- Nikog mi ne teretimo bilo kakvim predumišljajem, samo prenosimo ono što se desilo. Dakle, djeca su napadnuta bez ikakvog povoda i razloga. Oni ne znaju što su napadnuti. Oni ne poznaju dečke koji su ih napali i osjećaju se loše, jer su se stvarno radovali odlasku u Crnu Goru – izjavila je Pribinja jučer za portal "Avaz".

Danas se na društvenim mrežama pojavio snimak mladića iz Bara, koji je napadač. 


- Čekam da završe pa da idem kući. Ipak nismo prošli nekažnjeno. Ona dvojica su završili u Podgorici, jednom slomljen nos, jednom napukle kosti, znači haos – rekao je napadač koji se, očito, ponosi svojim djelom.

Podsjećamo, jučer su se oglasili iz policije, gdje su istakli da je u naselju Šušanj došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom više lica.

Šta kaže policija?

- Na lice mjesta upućeni su pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Bar, koji su došli do saznanja da su u događaju učestovali maloljetni državljani Bosne i Hercegovine stari 17 i 14 godina, a koji su prijavili da su u naselju Šušanj, ispred jednog maloprodajnog objekta fizički napadnuti od nekoliko njima nepoznatih lica. Maloljetnici su upućeni u Hitnu medicinsku pomoć Bar radi ukazivanja ljekarske pomoći, nakon čega su od  tamo zaposlenih odvedeni u Opštu Bolnicu u Baru, gdje je jednom od oštećenih maloljetnika konstatovana teška tjelesna povreda u vidu preloma nosa i vilične kosti, te je transportovan u Klinički centar Crne Gore na dalju hospitalizaciju.

 Policija je preduzela niz aktivnosti s ciljem rasvjetljavanja ovog događaja i identifikacije lica koja su napala maloljetne strane državljane, te identifikovala četiri maloljetna lica iz Bara od kojih su prikupljena obavještenja na zapisnik. S događajem je upoznat tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru po čijem nalogu će protiv dva maloljetnika stara 15 i dva maloljetnika stara 17 godina, svi iz Bara, biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju s krivičnim djelom teška tjelesna povreda – saopćeno je iz policije.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.