UHAPŠEN NAPADAČ

Pucnjava u Brčkom: Ranjena žena koja je rođena u Njemačkoj, ljekari joj se bore za život

Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti

Tokom provođenja istražnih radnji utvrđen je osnov sumnje da je ovo krivično djelo izvršilo lice inicijala H.O.. Printscreen

E. A.

4.6.2023

Policiji Brčko distrikta BiH je dana 04. juna 2023. godine u 02:15 sati iz Službe hitne medicinske pomoći prijavljeno da je NN ženska osoba u mjestu Gornji Rahić ranjena iz vatrenog oružja te da su uputili sanitetsko vozilo.

Životno ugrožena

Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te utvrdili da je riječ o licu Š..R. rođenoj 1993.godine u Saveznoj Republici Njemačkoj, nastanjena u naselju Prutače, Gornji Rahić, a koja je nakon pregleda u JZU Brčko, zbog težine povreda upućena u UKC Tuzla i životno je ugrožena.

Izvršen uviđaj

Na licu mjesta je izvršen uviđaj, a po Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH izvršeni su pretresi dva stambena objekta, te je izvršen pregled šireg lica mjesta kojom prilikom su pronađeni i izuzeti tragovi bitni za krivični postupak.

Tokom provođenja istražnih radnji utvrđen je osnov sumnje da je ovo krivično djelo izvršilo lice inicijala H.O. rođen 1989. godine u Bijeljini, nastanjen u naselju Prutače. 

Lice H.O. je zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Ubistvo" iz člana 163. a u vezi sa članom 28. Krivičnog zakona Bčko distrikta BiH (Ubistvo u pokušaju), lišen slobode, te će uz Izvještaj biti predato u dalju nadležnost Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.