POKUŠAO POBJEĆI

Vozač iz BiH na granicu došao naoružan i pun droge

Pronađena je jedna automatska puška, dva pištolja s 47 komada pripadajuće municije

Vozač pokušao pobjeći. Nezavisne novine

H. J. I.

5.9.2023

Na graničnom prelazu Slavonski Brod, na ulazu u Hrvatsku, policijski službenici su u saradnji sa carinicima 3. septembra u večernjim satima kontrolisali teretno i priključno vozilo bh. registracijskih oznaka, kao i 41-godišnjeg vozača, državljanina BiH. 

Dobrovoljno predao drogu

Kako navodi brodsko-posavska policija, prilikom vršenja granične kontrole 41-godišnjak je dobrovoljno predao 38,75 grama droge amfetamin.

Tokom dalje kontrole korišten je službeni pas za detekciju droga, koji je reagovao na prisutnost droga u kamionu, zbog čega su policijski službenici zatražili nalog od Općinskog državnog odvjetništva za pretragu vozila.

Pokušao pobjeći

Policijski službenici su 41-godišnjem vozaču ponudili testiranje na drogu, što je on odbio, a prilikom smještanja u službeni automobil osumnjičeni je pokušao pobjeći, u čemu ga je policija spriječila, uz primjenu sredstava prisile.

Na osnovu naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu policijski službenici su izvršili pretragu teretnog i priključnog vozila uz pomoć službenog psa. Tom prilikom je pronađena jedna automatska puška, dva pištolja s 47 komada pripadajuće municije.

Tokom pretrage je pronađeno i 4.220 grama marihuane, prenose Nezavisne novine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.