SRBIJA

Platila ubistvo muža 130 eura: Dejan ubijen zbog nevjerstva supruge

Vraćajući se iz druge smjene iz rudnika u Majdanapku u kome je radio, Dejan Paunović (33) je izgorio u terenskom vozilu prilikom prevrtanja sa litice

Slađana i Dejan Paunović. Facebook

H. J. I.

8.10.2023

Prije samo dva mjeseca, mještani sela Klokočevac kod Majdanpeka bili su u potpunom šoku poslije tragedije koja je zadesila porodicu Paunović. Vraćajući se iz druge smjene iz rudnika u Majdanapku u kome je radio, Dejan Paunović (33) je izgorio u terenskom vozilu prilikom prevrtanja sa litice atarskog puta, kojim je išao do salaša na kome je živio sa suprugom i djecom.

Samo dva mjeseca kasnije, ovaj slučaj dobija nov epilog čiji scenario niko nije mogao ni da zamisli.

Ispostavilo se da je Dejanova udovica Slađana, sa kojom ima četvero male djece, na desetogodišnjicu braka organizovala zločin i to sa suprugovim najboljim drugom Srđanom M. (25), sa kojim je navodno bila u emotivnoj vezi, kao i njegovim maloljetnim rođakom (17) iz Klokočevca. 

Nakon što su isplanirali sve do detalja, ona im je saopštila informacije o kretanju supruga te večeri nakon vraćanja sa posla. Sačekali su ga na mjestu gdje je obično ostavljao svoje putničko vozilo i "ladom nivom" odlazio u brdo do kuće.

Uzeli mu platnu karticu i odnijeli udovici

Slađana im je prethodno dala drvene drške od lopata i rukavice, a oni su nesrećnog čovjeka sačekali i pretukli na smrt. Beživotno tijelo su ubacili u terensko vozilo, polili benzinom koji su ranije pripremili, zapalili i gurnuli niz liticu.

Svu garderobu i obuću sa sebe su spalili, a od ubijenog Dejana uzeli su jedino platnu karticu koju je Srđan M. iste noći odnio Slađani. Prema saznanjima Informera, dvojica ubica su sutradan otišli na neko svadbeno veselje. Slađana je mnogima u selu djelovala vrlo hladno.

Čak su komentarisali da na sahrani nije suzu pustila, što je ona objašnjavala time da je bila u šoku i pod dejstvom tableta za smirenje.

- Ovo je strašno što smo čuli danas. Ne možemo da povjerujemo da je mogla tako nešto da uradi. Ovdje se pričalo po selu da je voljela da švrlja, ali niko nije znao šta je u njihovoj kući. Nisu tako djelovali. Dejan i njegov brat, poznavao sam ih i oca, djeda, to su fini ljudi. On je bio dobar čovjek. Uvijek se družio ovdje sa nama ispred prodavnice, volio je da popijemo po neko pivo. Ako je ovo stvarno uradila, kako se priča, treba je zatvoriti doživotno - kaže jedan od uznemirenih mještana kojeg su zatekli novinari iz Srbije ispred seoske kafane.

Iako žitelji ovog sela poslije tragedije nisu željeli ništa da kažu o ovom slučaju, iako su mnogi sumnjali šta je stvarni uzrok, tek sada se poneko odlučuje da ponešto prozbori.

- Ne želim ništa da kažem, osim da je to monstruozan zločin. Dejan i taj Srđan su bili svakoga dana zajedno, bili su najbolji drugovi. Obojica su bili lovci, išli su zajedno u lov i bili su kućni prijatelji. Pričalo se po selu da je ona u emotivnoj vezi sa njim. Znalo je cijelo selo, ali ljudi gledaju svoja posla. Kako sam čuo, maloljetni saučesnik se negdje pijan izletio drugu iz Topolnice šta se kobne noći dogodilo. Rekao mu je da je od Slađane prije ubistva dobio 100 eura, a poslije je trebalo da mu isplati još 5.000 dinara. Svi su izgledi da je možda želio još novaca, to niko ne zna, pa se izlanuo i tako se zločin otkrio - priča dobro upućeni komšija.

Svo troje osumnjičenih su dali danas iskaz u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu, nakon što su "pali" na poligrafskom ispitivanju i priznali da se radi o organizovanom ubistvu, unaprijed pripremljenom do detalja.

Posljednje riječi: Ko ste vi, šta hoćete od mene?!

Kante sa benzinom su ranije odnijeli, a nakon spaljivanja tijela vratili su se na mjesto zločina kako bi uništili tragove krvi koje su prekrili zemljom. Prije nego što su usmrtili jadnog čovjeka udarcima drvenim drškama od lopata, kako su rekli, Dejan je posljednje izustio: "Ko ste vi i šta hoćete od mene?!"

Za ponedjeljak je zakazana ekshumacija tijela Paunovića radi daljeg toka istrage, budući da zahtjevom supruge Slađane nije urađena obdukcija nakon ubistva. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.