INTENZIVNA POTRAGA

U pucnjavi u centru Užica ranjene su tri osobe

Incident u centru grada šokirao lokalno stanovništvo

Pucnjava u Užicu. Instagram

N. Č.

20.10.2023

Užičani su danas bili svjedoci dramatičnog incidenta kada je došlo do pucnjave u širem centru grada. Tri osobe su ranjene u događaju koji se odigrao oko 13 časova.

Prema izjavama svedoka, incident se dogodio tokom prelaska preko Aleksića mosta, kada su dvojica motorista bili na putu. Iznenada se približio vozač mercedesa, nakon čega su se čuli pucnji. Nakon pucnjave, vozač mercedesa uputio se ka naselju Terazije, dok su povrijeđeni motoristi ostali na mjestu događaja.

Policija je odmah reagovala i intenzivno traga za dva luksuzna vozila, oba sa tablicama Bajine Bašte, za koja se sumnja da su povezana sa pucnjavom. Jedno vozilo je mercedes iz kojeg su ispaljeni hici, dok je drugo vozilo BMW.

 - Sumnja se da su iz jednog vozila ispaljeni hici, a da je drugo također povezano. Sve raspoložive snage su na terenu i tragaju za opasnim i naoružanim napadačima - izjavio je izvor upoznat sa slučajem.

U pucnjavi na Aleksića mostu povređena su trojica muškaraca, s prostrjelnim ranama, koji su hitno primljeni u bolnicu u Užicu. Incidentse dogodio dok je na ulici bilo mnogo građana, uključujući i djecu, što je izazvalo zabrinutost lokalnog stanovništva.

Detaljni uviđaj je u toku kako bi se razjasnile okolnosti ovog ozbiljnog incidenta u Užicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.