VIJEST ŠOKIRALA REGION

Nakon samoubistva Janjuševog brata: Oglasio se njegov prijatelj

Rekao mi je da mu teško pada prazna kuća i da bi volio da nađe nekog cimera, sad shvatam koliko je bio usamljen, rekao je

Janjušev brat. Instagram

Republika.rs

26.12.2023

Mihailo Janjušević, brat takmičara rijalitija "Elita" Marka Janjuševića Janjuša, oduzeo je sebi život u 27. godini, a javnost je za to saznala jučer. Tragična vijest šokirala je region, a od Mihaila se na društvenim mrežama opraštaju članovi porodice, prijatelji, ali i mnoge poznate ličnosti. Jedan njegov drugar, koji je htio da ostane anoniman, opisao je Mihaila kao veselog momka.

- Mihaila sam upoznao preko društvene mreže Twitter, gdje je bio aktivan od samog početka ove mreže. Tada je bio jedan od najpopularnijih tviteraša i svi su ga obožavali zbog smisla za humor. Upoznali smo se uživo kasnije u izlascima. Mnogo je volio dobre žurke i provod. Nikad ga nisam vidio nenasmijanog. Imao je dječački osmijeh, koji je svima unosio pozitivnu energiju. Volio je dobre serije, filmove, muziku, znali bismo da pričamo satima o svemu - započeo je priču njegov drug, pa nastavio:

- Možda je više od svega volio putovanja. Radovao se svaki put kad bi negdje pošao i prepričavao nam divna iskustva koja je stekao u stranim zemljama - ističe mladić, koji je htio da ostane anoniman.

Najtužniji detalj otkrio je na samom kraju razgovora.

- Mihailo je nedavno bio u Berlinu. Mnogo se radovao tom putu i super se proveo, a kad se vratio, ispričao mi je jednu tužnu stvar, koja me sada proganja. On je godinama živio sa raznim cimerima i konačno je ponovo počeo da živi sam, a ovo ga je izgleda dotuklo. Rekao mi je: "Godinama sam čekao da živim sam i bilo mi je super na početku, ali sam shvatio da mi nedostaje društvo". Rekao mi je da mu teško pada prazna kuća i da bi volio da nađe nekog cimera. Sad shvatam koliko je bio usamljen - rekao je Janjuševićev drug za Republiku.

Inače, Marko Janjušević Janjuš je saopćio da će se sahrana njegovog brata obaviti sutra, 27. decembra, u 12 sati, na groblju u Prijepolju. Porodica će saučešće primati u porodičnoj kući.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.