ZBOG DROGE

Velika akcija MUP-a TK u Gračanici: Pretresi na 14 lokacija, uhapšene četiri osobe

Oduzeti droga, motocikl, mobilni telefoni, tableti, laptop i municija

Akcija MUP-a TK - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
S. S.

30.1.2024

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK, Sektor kriminalističke policije, Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, u saradnji s policijskim službenicima Jedinice policije za specijalnu podršku i PU Gračanica, nakon višemjesečne istrage usmjerene na oduzimanje slobode i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Gračanici, dana 29.1.2024.godine izvršili su pretrese na 14 lokacija na području grada Gračanica i 11 lica.

Prilikom pretresa, pronađena je i oduzeta značajna količina materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge i iste će biti predmet vještačenja, motocikl, više mobilnih telefona, dva tableta, laptop, municija, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Tokom naznačenih aktivnosti, koje su poduzimane u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, oduzeta je sloboda licima: K.N., rođen 1994.godine, A.D., rođen 1998.godine, A.M., rođen 1991.godine i A.B., rođen 1992.godine, svi nastanjeni na području grada Gračanica.

Nakon kriminalističke obrade navedena lica će, uz Izvještaj, biti predata na nadležnost i dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.