UHAPŠEN VOZAČ

Na graničnom prelazu Vraćenovići zaplijenjeno više od 120 kilograma marihuane

U saopćenju se navodi da je uhapšen V.P. (31) koji je vozio teretno motorno vozilo u kojem je pronađena droga

Zaplijenjeno preko 120 kilograma marihuane. Vijesti.me

H. J. I.

6.2.2024

Više od 120 kilograma marihuane zaplijenjeno je na graničnom prelazu Vraćenovići prilikom izlaza iz Crne Gore, navodi se u zajedničkom saopćenju Uprave carina i Uprave policije Crne Gore.

U saopćenju se navodi da je uhapšen V.P. (31) koji je vozio teretno motorno vozilo u kojem je pronađena droga.

Kamion detaljno pregledan

- Na osnovu operativnih podataka i analize rizika koju su proveli službenici Uprave carina, sinoć je na graničnom prelazu Vraćenovići prilikom izlaza iz Crne Gore zaustavljen kamion crnogorskih registarskih tablica, radi detaljnog pregleda zbog sumnje na mogućnost krijumčarenja narkotika - dodali su.

Oni su pojasnili da je detaljim pregledom kamiona i priključnog vozila u dijelu priključnog vozila – paletara, uočen, kako su kazali, specijalno prepravljen dio, tzv. “bunker”, usljed čega se pristupilo pretresu.

- Pretresom teretnog motornog vozila i priključnog vozila od službenika Uprave carina i granične policije, nakon što je sporni dio otvoren, u istom je pronađeno 116 pakovanja obloženih providnom folijom. Kasnijim preliliminarnim mjerenjem je konstatovano da se u istima nalazi gotovo 120 kg biljne materije nalik na opojnu drogu marihuanu - dodali su.

Jedna osoba uhapšena

Oni su naglasili da je o okolnostima obaviješten nadležni tužilac, koji je naložio da se lice V.P., koji je upravljao teretnim motornim vozilom, uhapsi zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

- Službenici Sektora granične policije će nastaviti rad u ovom predmetu, i u saradnji sa službenicima Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije, preduzeti potrebne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih činjenica, kao i identifikovanja i drugih lica koja su eventualno učestvovala u izvršenju ovog krivičnog djela - kazali su.

Prema njihovim riječima, ova aktivnost je još jedna u nizu uspješno provedenih zajedničkih aktivnosti službenika Uprave carina i Uprave policije u oblasti sprečavanja krijumčarenja opojnih droga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.