DONESENO RJEŠENJE

Uhapšeni navijači FK Sarajevo pušteni na slobodu: Sud im odredio mjere zabrane

Tužilaštvo Kantona Sarajevo najavilo žalbu na ovu odluku Suda

Intervenirala policija. Avaz

6.3.2024

Općinski sud u Sarajevu, umjesto zatraženog pritvora, odredio je mjere zabrane navijačima FK Sarajevo Belminu Hambi i Mirnesu Solaku osumnjičenima za napad na policajce tokom navijačkih nereda u nedjelju, potvrđeno je za portal “Avaza”.

Javljanje Policijskoj stanici

Mjere se ogledaju u tome da se ova dvojica članova “Hordi zla” dva puta sedmično moraju javljati nadležnoj Policijskoj stanici.

Interesanto je, kako nam je pojašnjeno u Tužilaštvu Kantona Sarajevo,  da je Općinski sud obrazložio da je prihvaćen prijedlog Tužilaštva KS koji je za navijače tražio jednomjesečni pritvor, ali da je, kako su naveli, ocjenio da se svrha može postići i blažim mjerama, odnosno mjerama zabrane što podrazumijeva javljanje policiji.

- Tužilaštvo će na ovu odluku Općinskog suda Sarajevo uložiti žalbu - navela je za portal “Avaza”, Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Tužilaštvo je zatražilo pritvor zbog opasnosti da bi dvojica osumnjičenih boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo.

Pušteni na slobodu

Njih dvojica su osumnjičeni da su, bježeći od policije, automobilima udarili dvojicu pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo i nanijeli im povrede.

Prema riječima advokata Omara Mehmedbašića, Hambo i Solak su pušteni na slobodu nakon što je Sud prihvatio prijedlog odbrane da im se odrede mjere zabrane jer ranije nisu osuđivani.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.