UŽAS U KNJAŽEVCU

Silovao maloljetnicu (16), dječak (13) mu pomagao da je savlada

Sud u Pančevu potvrdio optužnicu

Policija rasvijetlila događaj. Facebook

B. C. / Telegraf.rs

19.3.2024

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog D. R. (40) sa prebivalištem u Knjaževcu, zbog postojanja opravdane sumnje da je u toku noći između 23. i 24. oktobra 2023. godine u Pančevu, u naselju Topola, u kući u kojoj neprijavljeno boravi, upotrebom sile prinudio maloljetnicu (16) na čin izjednačen sa obljubom, dok mu je njegov bratanac (13) iz Pančeva, pomogao u savladavanju otpora maloljetne oštećene.

Okrivljenom se stavlja na teret da je izvršio krivično djelo silovanje za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od pet do petnaest godina.

Više javno tužilaštvo u Pančevu je u optužnici predložilo da Viši sud u Pančevu produži pritvor protiv okrivljenog zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, da okrivljenog kazni po zakonu, izrekne mu mjeru bezbjednosti obavezno liječenje alkoholičara kao i da ga obaveže na plaćanje troškova krivičnog postupka.

Dječak u vrijeme događaja nije navršio 14 godina, zbog čega prema njemu ne mogu da se izreknu krivične sankcije zbog krivičnih djela, te je Više javno tužilaštvo u Pančevu o ponašanju djeteta obavijestilo Centar za socijalni rad "Solidarnost" u Pančevu kako bi ta ustanova preduzela mjere iz svoje nadležnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.