MUP KANTONA SARAJEVO

Objavljeni detalji hapšenja kod Historijskog muzeja: Savladan diler iz Gornjeg Vakufa, oduzet nož

Kod osumnjičenog je nađen spid

Savladan muškarac. Facebook

B. C.

21.3.2024

Policija je objavila detalje hapšenja kod Historijskog muzeja u ulici Zmaja od Bosne, a kojom prilikom je jučer oko 15 sati muškarac pružao otpor.  

- Policijski službenici PU Novo Sarajevo lišili su slobode A.G., rođen 1996. godine u Bugojnu, nastanjen u Gornjem Vakufu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Sprečavanje službene osobe u vršenju službene i radnje i Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga /član 358. i član 239. stav 3. KZ FBiH/. Kod osumnjičenog je od strane policijskih službenika uočeno da za pojasom ima nož, a prilikom službene radnje identifikovanja , aktivno pružao otpor, nakon čega je stavljen pod kontrolu i lišen slobode - saopćeno je iz MUP-a KS 

Prilikom pretresa kod njega je pronađen i oduzet nož, kao i predmet pogodan za nanošenje tjelesnih povreda, te 15 grama materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid. 

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 28-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.