AKCIJA

U Mostaru uhapšen 48-godišnji diler

Pretresom stana pronađene razne vrste opojnih droga

Pronađena droga. Avaz

Meliha Smajkic

24.3.2024

Pripadnici Odjela za posebne namjene Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su tokom noći sa subote na nedjelju sproveli operativnu akciju na području Mostara i lišili slobode N.Ć (48) iz Mostara.

Kako je rečeno iz MUP-a HNK-a, za N.Ć. su ranije prikupljena saznanja da se bavi prodajom opojne droge na području grada Mostara.

- Ovom prilkom N.Ć. je dobrovoljno predao određenu količinu opojne droge, dvije PVC kese koja izgledom asocira na opojnu drogu marihanu , a na osnovu usmene naredbe Općinskog suda Mostar izvršen je pretres stana koje koristi predmetno lice i ovom prilikom je pronađena određena količina raznih vrsta opojnih droga i to, oko 150 grama bijele praškaste tvari koja asocira na opojnu drogu speed,10 grama praškaste tvari koja asocira na opojnu drogu heroin, oko 50 gr suhe zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuana - naveli su iz MUP-a HNK.

Također, pronađene su i dvije vage za precizno vaganje opojne dorge i jedna mrvilica za mrvljenje opojne droge te dva mobilna telefona.

Tokom dana će nad N.Ć. biti sprovedena kriminalistička obrada, a o svemu je upoznat dežurni kantonalni tužilac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.