KONTROLE SAOBRAĆAJA

Oduzeta dva vozila u Sarajevu: Vozači ukupno duguju 50.000 KM na ime neplaćenih kazni

Upravljali vozilom bez položenog vozačkog ispita

Kontrole saobraćaja u Sarajevu. Avaz

B. C.

27.3.2024

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo oduzeli su dva vozila višestrukim prekršiocima koji zajedno imaju dug od oko 50.000 KM na ime neplaćenih kazni.

U mjestu Blažuj, općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža su 23. marta u 22:05 sati kontrolisali putničko motorno vozilo Audi, kojim je upravljao A.A. (23) nastanjen u Hadžićima. Izvršenim provjerama utvrđeno je da 23-godišnjak upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 24.010 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

U ulici Sedrenik, općina Stari Grad, jučer u 23:30 sati, policijski službenici Jedinice za podršku su kontrolisali putničko motorno vozilo Peugeot, kojim je upravljao N.Z. (23) iz Sarajeva. Izvršenim provjerama utvrđeno je da upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 26.010 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

U oba slučaja je privremeno oduzeto vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu bit će podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.