KANTONALNI SUD SARAJEVO

Detalji sa suđenja ubicama sarajevskih policajaca: Sud saopćio spisak svjedoka koji će biti saslušavani

Odbijeni prijedlozi odbrane za vještačenja i rekonstrukciju događaja

Nastavak suđenja 14. maja. Avaz

16.4.2024

Na današnjem nastavku suđenja Savi Marinkoviću, Aleksandru Macanu i Marku Trifkoviću, optuženima za ubistvo pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 26. oktobra 2018. godine, predsjedavajući Vijeća sudija Igor Todorović saopćio je koji su dokazi odbrane prihvaćeni te će biti provedeni.

Ono što je bilo uočljivo  je da Vijeće nije privatilo prijedloge odbrane za brojna vještačenja. Sudija Todorović je kazao da će Vijeće u presudi detaljno obrazložiti zašto ti prijedlozi nisu prihvaćeni.

Bit će pozvani na naredni pretres 

Prihvaćeno je zaslušanje osam svjedoka koje je predložola odbrana optuženog Save Marinkovića.

Ti svjedoci su Dragiša Jeftić, Vesna Marinković i Slaviša Gluhović koji će biti pozvani odmah za naredni pretres zakazan za 14. maj.

Ostali svjedoci su Sinela i Salih Pozder, Alen Šehić, Alen Mangafić i Nedim Hodo.

Odbrana Aleksandra Macana želi da ispita, a sud je odobrio, svjedoke Marija Kvesića, Sadina Eću, Azru Kurić, Elfina Mujezina, Irfana Eću, Nedima Hasića, Mirzu Nuhanovića i Sanelu Čubro.

Sud je odobrio i saslušanje Samira Sadikovića koji je upravljao bijelim Golfom koji je bio meta krađe kada je počinjen zločin, te vlasnika ovog vozila Krunoslava Petrica koji živi u Hrvatskoj.

Tražili posjetu supruge

Tužilaštvo ranije putem Interpola nije moglo doći do svjedoka Samira Sadikovića.

Odbrani Marka Trifkovića odobreno je saslušanje svjedoka Slavka Čepe.

Aleksandar Macan u Marko Trifković zatražili su da im se odobre posjete supruga u KPZ Zenica. Tužiteljica se nije protivila njihovom zahtjevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.