22 OSOBE LIŠENE SLOBODE

Video / Pogledajte dovođenje uhapšenog u akciji "Black Tie 2" u prostorije MUP-a KS

Aktivnosti lišenja slobode i pretresa, vrše se na više desetina lokacija, a meta akcije je više osumnjičenih fizičkih i pravnih osoba

Privođenje u prostorije MUP-a KS - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5
S. S.

22.4.2024

U prostorije MUP-a KS se dovedeni uhapšeni u akciji "Black Tie 2".

Riječ je o akciji u kojoj su hapšene osobe povezane s narkokartelom Edina Gačanina "Tito i Dino". Do 12 sati privedene su 22 osobe.

Dio privedenih bit će ispitivan u prostorijama MUP-a KS, a dio u prostorijama SIPA-e. Ova akcija provodi se u Sarajevu, Mostaru i Zenici. 

Aktivnosti lišenja slobode i pretresa vrše se na više desetina lokacija, a meta akcije je više osumnjičenih fizičkih i pravnih osoba, a među uhapšenim su i visoki dužnosnici policijskih agencija i institucija za provođenje zakona. U okviru predmeta prikupljeni su dokazi iz kriptovanih aplikacija, saopćeno je ranije iz Tužilaštva BiH.

Aktivnosti su usmjerene na procesuiranje osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, neovlašten promet velikih količina opojnih droga, pranje novca i druga povezana krivična djela.

Kako je ranije objavio portal "Avaza", privredeni su šef specijalne policije FUP-a Mustafa Selmanović i sarajevski biznismen Gordan Memija. Priveden je nakon izdavanja naloga Tužilaštva i Vahidin Munjić, v.d. direktor FUP-a. Među uhapšenima su i specijalci FUP-a koji su u Sarajevu prije osam godina čuvali Edina Gačanina Tita. To su specijalci Emir Druškić, Adin Ćatić i Senad Kadić. Uhapšeni su i bivši pripadnici FUP-a, koji su također čuvali Gačanina u Sarajevu Ibro Miladin i Dražen Čobović.

Uhapšen je i Haris Behram, vlasnik kompanije "Gold Product" iz Mostara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.