VRHOVNI SUD RS

Ubistvo Saše Kulišića u Doboju: Supruzi i njenom ljubavniku produžen pritvor

Andrea Kajganić i Dražen Lazarević ostaju iza rešetaka naredna tri mjeseca

Privođenje Adree Kajganić. Facebook

B. C.

13.5.2024

Vrhovni sud Republike Srpske produžio je za tri mjeseca pritvor Andreji Kajganić i Draženu Lazareviću koji su osumnjičeni za ubistvo Saše Kulišića.

Mjera produženja pritvora donesena na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Doboj, a nakon saslušanja osumnjičenih i njihovih branilaca, rečeno je Srni u dobojskom Okružnom sudu.

Prema ovoj odluci, koju je Vrhovni sud Republike Srpske donio 24. aprila, pritvor Kajganić i Lazareviću može trajati do 29. jula.

"Dalje aktivnosti na predmetu u ovoj fazi postupka zavise od prijedloga i istrage koju vodi Okružno javno tužilaštvo u Doboju", rečeno je iz dobojskog Okružnog suda.

Kajganić i Lazarević sumnjiče se da su prema prethodnom dogovoru, zajedno s maloljetnom kćerkom osumnjičene, 29. januara tabletama omamili Kulišića u namjeri da ga liše života.

Maloljetnica je u porodičnoj kući ocu napravila limunadu u kojoj se nalazio izmrvljeni prah tableta Trean od čega je on zaspao, a potom ostavila otključana ulazna vrata od kuće i o svemu obavijestila majku i Lazarevića.

Osumnjičeni su potom Kulišića vezali, zadali mu nekoliko udaraca, odvezli ga automobilom u šumu u neposrednoj blizini izletišta Preslica gdje su mu zadali četiri ubodne rane u stomak, usljed čega je preminuo.

Kajganić i Lazarević su Kulišića ostavili u šumi i otišli s lica mjesta.

Predstavnici Policijske uprave Doboj saopćili su ranije da je Kajganićeva supruga ubijenog Kulišića i da je bila u ljubavnoj vezi s Lazarevićem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.