KOD ZAGREBA

Detalji o stanju pronađenog novorođenčeta: Beba je sada stabilno, bila je pothlađena, ne zna se ko je majka

Sad je dijete ugrijano i toplo, ružičaste je boje kože tako da je sad dobro, rekao je direktor KB Sv. Duh dr. Igor Alfirević

Policija utvrđuje okolnosti. Marko Lukunic/PIXSELL (Fotografija ne prikazuje događaj iz teksta)

N. Aj.

14.5.2024

Nakon dojave i pronalaska policajci su pozvali Hitnu pomoć te je novorođenče prevezeno u KB Sveti Duh. Zasad se ne zna tko je majka. Iz bolnice su nam potvrdili da je beba bila pothlađena i da je sad stabilno

Beba koju je neko sinoć ostavio u kontejneru u Zaprešiću kod Zagreba izvan je životne opasnosti.

Iz zagrebačke policije potvrdili su za 24sata.hr da je beba nađena u Zaprešiću van životne opasnosti. Nakon dojave i pronalaska policajci su pozvali Hitnu pomoć te je novorođenče prevezeno u KB Sveti Duh. Zasad se ne zna ko je majka.

- Utvrđujemo sve okolnosti - rekli su iz PU zagrebačke.

- Beba je dobro. Riječ je o muškom zdravom novorođenčetu za koje je procijenjeno da je iz uredno donesene trudnoće. Ima sve stabilne funkcije. Bez vidljivih je vanjskih povreda. Urednog je stanja. Ovog trena je van životne opasnosti. Beba je bila pothlađena kad je dovezena noćas kod nas. Sad je dijete ugrijano i toplo, ružičaste je boje kože tako da je sad dobro - rekao je za 24sata.hr direktor KB Sv. Duh dr. Igor Alfirević.

Na mjestu na kojem je nađena beba bilo je i 15-godišnje dijete koje je od prolaznika tražilo pomoć. Nije još jasno ima li kakve veze s bebom ili je tek slučajni prolaznik. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.