OBIJALI KUĆE I VIKENDICE

Kod provalnika iz Vogošće pronađeno više od 2,5 kilograma spida, automatska puška i 351 metak

Uhapšene tri osobe osumnjičene za više teških krađa

B. C.

14.5.2024

Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Vogošća, preduzimajući operativno- taktičke mjere i radnje koje se odnose na sprečavanje izvršenja krivičnih djela teška krađa u porodične kuće i vikendice na području općine Vogošća, pronašli su i lišili slobode R.B. (28), A.K. (25) i M.K. (23), svi iz Vogošće, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više teških krađa (član 287. KZ FBiH) u periodu od 20. aprila do 13. maja ove godine.

Izvršenim pretresima stambenih objekata i drugih lokacija koje koriste osumnjičeni, pronađen je značajan broj predmeta koje su krali u proteklom periodu, dok je u stambenom objektu na području Novog Sarajeva, koji koristi R.B. pronađeno i oduzeto: dva PVC pakovanja sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, bruto mase oko 2.614,00 grama; dva PVC pakovanja sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto mase oko 267,00 grama, jedna automatska puška s četiri pripadajuća okvira; 351 komad municije različitog kalibra, kao i drugi predmeti od interesa.

Muškarac R.B. se tereti da je počinio i krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga (član 238. KZ FBiH) i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija (371. KZ FBiH).

Svi osumnjičeni su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici Uprave policije nastavljaju rad na ovom predmetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.