AKCIJA ESKADRON

Predložen pritvor za narkodilere uhapšene u Banjoj Luci

Prodavali kokain i marihuanu korisnicima na području grada Banja Luka

Privođenje osumnjičenih. ATV

B. C.

30.5.2024

Tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka predložio je Okružnom sudu pritvor za 16 lica koji su uhapšeni u tom gradu zbog trgovine kokainom i marihuanom.

Nakon ispitivanja predložen je pritvor za Banjalučane Borislava Đukanovića /41/, Miladina Lugića /41/, Stefana Svjetlanovića /28/, Zorana Brkića /29/, Vladimira Malića /43/, Vladimira Maksića /31/, Aleksandru Radočaj /31/, Darka Pavljuka /40/, Dragoslava Jungića /50/.

Pritvor je predložen i za Dijanu Palačković /43/, Gorana Stojanovića /32/, Aleksandra Ćutkovića /52/, Mladena Ćutkovića /29/, Mladena Trubajića /37/, Borisa Maksimčuka /37/ i Miloša Radakovića /36/ iz Banjaluke.

Prijedlog za pritvor zajedno za prijedlogom Sudu za izdavanje potjernice upućen je i protiv osumnjičenih N.J. /35/ i M.D. /38/, koji nisu dostupni organima gonjenja, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

Ova lica se sumnjiče da su od početka 2023. godine do 28. maja 2024. godine nabavljala, držala radi prodaje, posredovala u prodaji i prodavali kokain i marihuanu korisnicima na području grada Banja Luka, naveli su iz Tužilaštva.

Uhapšeni u akciji "Eskadron" osumnjičeni su za krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Tužilac je uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da bi osumnjičeni mogli uticati na svjedoke, te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.