OPIRAO SE HAPŠENJU

Divljao ispred PS Gradačac: Čekićem razbio staklo na službenom vozilu, povrijedio četiri policajca

Policija privela 21- godišnjaka iz Srnica Donjih

Policijska stanica Gradačac. Avaz

B. C.

31.5.2024

Policijski službenici PS Gradačac jučer su postupajući po prijavi događaja koji se desio na parking prostoru ispred objekta Policijske stanice Gradačac oko 19 sati, oduzeli slobodu B.V.(21) iz Srnica Donjih, Grad Gradačac, saopćeno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Skakao po vozilu

B.V. je na parking prostoru navedene policijske stanice, čekićem koji je donio sa sobom razbio zadnje vjetrobransko staklo na službenom vozilu marke Škoda Octavia, a zatim je skakajući po krovu vozila isto dodatno oštetio, kojom prilikom je i sebe povrijedio.

- S tim u vezi, intervenisali su policijski službenici PS Gradačac koji su izdavanjem naredbe pokušali zaustaviti ovakvo ponašanje navedenog lica, na što se isti oglušio prijeteći bombom koju navodno ima kod sebe, te je nastavio da pruža aktivni otpor policajcima na mjestu događaja, kojom prilikom su povrede zadobili i V.B. i četiri policijska službenika koji su intervenisali povodom ovog događaja, a istima je u SHMP Doma zdravlja Gradačac ukazana medicinska pomoć, gdje se ljekar nije izjasnio o stepenu povreda-saopćeno je iz MUP-a TK.

Izvršen uviđaj

 Nakon što je stavljen pod kontrolu, licu V.B. je oduzeta sloboda, a o navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac KT TK po čijim uputama su istražitelji OKP PU Gradačac izvršili uviđaj, te se poduzimaju i druge radnje u cilju dokumentaovanja navedenog događaja.

-Po nalogu postupajućeg tužioca, lice V.B. će zbog sumnji u počinjenje krivičnih djela iz člana 358 KZ F BiH - Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje a u vezi sa krivičnim djelom iz člana 293 KZ F BiH - Oštećenje tuđe stvari, nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj biti predat u dalju nadležnost Tužilaštva- saioćeno je iz MUP-a TK

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.