UHAPŠEN BANJALUČANIN

U Laktašima zaplijenjene stabljike indijske konoplje i poluautomatska puška

Oduzeto i 2.308 sjemenki, metalna mrvilica i digitalna vaga

Oduzete stabljike indijske konoplje. MUP RS

B. C.

3.6.2024

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši, u okviru akcije „Plantaža 2024“, koja je usmjerena na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, lišili su slobode lice D.P. iz Banja Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

U saradnji sa Jedinicom žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, izvršeni su pretresi na dvije lokacije u Laktašima i Banja Luci, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 2.308 sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje; 62 komada biljki visine od 25 do 170 centimetara koje svojim izgledom asociraju na indijski konoplju; metalna mrvilica; digitalna vaga za precizno mjerenje; određena količina sasušenih i usitnjenih listova koji svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju; poluautomatka puška sa pet komada pripadajuće municije, dvije ručne bombe, prenosni računar i mobilni telefon, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbama Osnovnog suda u Banja Luci. Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv D.P. bit će Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.