INTERVENIRALI ZBOG BUKE

Šest osoba uhapšeno u Laktašima zbog napada na policajce, jedan završio u bolnici

Pet policajaca zadobilo povrede, jedan zbrinut u UKC RS

Policija uhapsila napadače. Facebook

B. C.

8.6.2024

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši danas su uhapsili G.B., N.B. i S.B. iz Laktaša, i  Đ.A., M.A. i N.U. iz Banja Luke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, saopćeno je iz PU Banja Luka.

- Naime, noćas oko 02:35 sati, Policijskoj stanici Laktaši prijavljeno je da je u porodičnoj kući u mjestu Trn narušen javni red i mir bukom. Policijski službenici izašli su na lice mjesta, gdje su zatekli više lica, koja su verbalno i fizički napala policijske službenike, usljed čega je pet policijskih službenila zadobilo tjelesne povrede, a jednom je ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske- navedeno je u saopćenju.

Protiv lica G.B. će biti pokrenut prekršajni postupak zbog počinjenog prekršaja iz člana 15. Zakona o javnom redu i miru.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, protiv navedenih lica bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivinom djelu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.