DIJASPORA

"U tuđoj avliji s Osmanom Džihom": Gost Jasmina Hostert, Sarajka koja juriša na Bundestag

Jasmina Hostert s Osmanom Džihom

Piše: Avaz.ba

14.9.2017

Bosanka koja se u njemačkom Bundestagu želi između ostalog zalagati i za bolju budućnost Bosne i Hercegovine je Jasmina Hostert.

Interesantna i djelomično tragična priča koja je dovela Jasminu u Njemačku i do toga da u BiH pasošu nosi prezime Pašić, a u njemačkom Hostert, postaje još zanimljivija kada saznate da je upravo ta, jedna te ista osoba, predsjednica SPD njemačke partije u gradu Boblingenu, nedaleko od Štutgarta. Upravo je u toku predizborna kampanja na državnom nivou i Jasmina Hostert je kandidat ispred SPD partije za njemački parlament.  

Njemačka politička partija SPD se između ostalih zalaže za ideje i status koji ne želi dozvoliti jake socijalne i društvene razlike između imućnih i siromašnih niti povećanje tog ekonomskog jaza među njima.

Danas kao predsjednica SPD-a u njemačkom gradu Bublingenu svoj angažman u politici ne shvata nimalo kao slučajnu stvar, nego stvar okolnosti iz djetinjstva.

Jasmina u emisiji "U tuđoj avliji s Osmanom Džihom" je pojasnila zbog čega borba za njeno jesto u njemačkom parlamentu neće biti jednostavna, ali je i navela neke značajne metode koje koristi kako bi pridobila birače.

Emisiju "U tuđoj avliji s Osmanom Džihom" o našim ljudima u svijetu gledajte putem Hayat plus-a subotom u 20:45.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.