GLOBUS

Tramp u Portoriku obilazio porodice žrtava

AFP. Tramp u Portoriku

Avaz.ba

3.10.2017

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump), uz pratnju supruge Melanije (Melanie), sastao se sa preživjelima uragana Marija, koji je nedavno opustošio ostrvsku državu Portoriko.

Kako navodi agencia AFP, Trampova posjeta osmišljena je tako da ublaži kritike onih koji su rekli da je njegov odgovor na katastrofu u Portoriku bio spor.

Predsjednik i prva dama posjetili su okrug Guajnabo, šetajući među drvećem koje je oborio uragan. 

Tramp se slikao sa stanovnicima i razgovarao sa njima o njihovim domovima i svim problemima koji ih muče poslije uragana.

U većem dijelu Portorika, čak i danas - dvije nedjelje nakon uragana - nema hrane, struje ni pijaće vode.  

Nakon što je sletio u Portoriko, Tramp je izjavio da bi radnici u hitnim službama trebalo da budu "veoma ponosni" na svoje djelovanje.

Tramp je uragan Marija uporedio sa Katrinom, koji je pogodio Nju Orleans 2005. godine, gdje je život izgubilo stotinu ljudi.  

Prije posjete Portoriku, Tramp se sporio sa lokalnim zvaničnicima oko brzine kojom pristiže pomoć, rekavši da su Portrorikanci nezahvalnici koji žele da sve neko drugi uradi umesto njih, navodi AFP.

Pored rute kojom je prolazila njegova kolona vozila, nalazio se i znak na kome je na španskom jeziku bilo ispisano "loš momak", a nekoliko desetina demonstranata okupilo se u San Huanu, prijestonici Portorika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.