GLOBUS

Lider Nusra fronta u komi

Agencije

5.10.2017

Lider terorističke grupe Tahrir el-Šam, poznatije kao Nusra front, Abu Muhamad el- Džulani (Abu Mohammed al-Jolani) pao je u komu, nakon što je teško ranjen u vazdušnom udaru ruskih snaga. Ovu informaciju saopćilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi u saopćenju, tokom protekla 24 sata, Ministarstvo odbrane Rusije nastavilo je specijalne operacije na likvidaciji terorista Džabhat el-Nusra koji su 18. septembra napali posmatračku poziciju ruske vojne policije na granici zone deeskalacije u Idlibu, prenio je TAS.

U saopćenju se tvrdi da je to što su Vazdušno-kosmičke snage Rusije uništile komandu Džabhat al Nusra i to što je, prema dostupnim informacijama, Abu Muhamad el-Džulani pao u komu, dovelo do konfuzije među teroristima širom provincije Idlib.

Ruska državna televizija Rusija 24 javila je danas, pozivajući se na rusko Ministarstvo odbrane, da je u vazdušnom udaru ruskih snaga ubijeno 49 pripadnika Nustra fronta, uključujući sedam komandanata na terenu te terorističke organizacije u sirijskoj provinciji Idlib.

Rusija je jučer saopćila da je Abu Mohamad el Džulani, lider ekstremističke grupe Tahrir el-Šam, poznatije kao Nusra front, teško ranjen u vazdušnom udaru u Siriji, u kojem je ubijeno i 12 njegovih terenskih komandanata, podsjeća Reuters.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.