GLOBUS

U Australiji zabranjeni seksualni odnosi ministara i zaposlenih

Avaz.ba

15.2.2018

Nakon skandala koji je potresao Vladu Australije, premijer te zemlje Malkom Ternbul (Malcolm Turnbull) donio je odluku da zabrani seksualne odnose ministara i zaposlenih u kabinetima.

Zamjenik premijera i ministar infrastrukture Barnabi Džojs (Barnaby Joyce) napravio je dijete bivšoj predstavnici za štampu, uprkos tome što je promovirao porodične vrijednosti.

- Ministri, bez obzira na to da li su oženjeni ili ne, ne smiju da stupaju u seksualne odnose s osobljem. U 2018. godini nije prihvatljivo da ministar ima seksualni odnos s nekim ko za njega radi. To je veoma loša praksa na radu. Svi znaju da od toga ne može ništa dobro da izađe - rekao je Ternbul, prenosi Rojters.

Ternbulova odluka da se dopuna pravila ponašanja stupe na snagu odmah, a on je naglasio da bi Džojs trebalo da razmotri svoju poziciju u vladi i na mjestu predsjednika Nacionalne partije, prenosi RTS.

Skandal zamjenika premijera ugrozio je stabilnost Vlade, a Džojs je uzeo odsustvo s posla nakon što su mediji otkrili da je ostavio ženu i četvero djece pošto je zatrudnjela njegova ljubavnica, bivša predstavnica za štampu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.