ITALIJA

Dvije pomorske nesreće u Veneciji, poginule tri osobe

Screenshot

Index.hr

4.8.2018

Tri osobe su poginule, a osam lakše povrijeđeno u petak navečer i u subotu u dvjema pomorskim nesrećama u Venecijanskoj laguni, saopćili su italijanski vatrogasci.

U petak malo prije ponoći, brod na kojemu je bilo četvero mladih koji su se vraćali s noćne zabave naletio je na ribarsku brodicu koja je stajala u Kanalu svetog Nikole u Lidu, na ulazu u lagunu. 

Dvojica ribara, 69-godišnjaka, bili su stari znanci i živjeli su u Veneciji, gradu koji svake godine posjeti više od 20 miliona turista.

Prvi je ubrzo izvučen iz mora, ali je umro na putu u bolnicu, a tijelo drugog ribara pronađeno je nakon nešto više od sata potrage. 

Italijanski tisak piše da je četvero mladih - dva mladića i dvije djevojke, svi iz Venecije - lakše povrijeđeno. Alkotestom nije utvrđeno da su bili pod utjecajem alkohola a za nesreću su najvjerojatnije krivi prebrza vožnja, nepažnja i činjenica da jedan brod nije imao upaljena svjetla.

U subotu poslijepodne pak golemi val je prevrnuo brodicu s pet ljudi na jugu lagune. 

Putnicima su ubrzo pritekle u pomoć brodice koje su plovile tim područjem, ali 76-godišnjaku iz susjedne općine nije bilo spasa, dok su četiri osobe lakše povrijeđene. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.