REAKCIJE

Zaharova: Dogovor SAD i Holandije za agresivnu intervenciju u Venecueli

Marija Zaharova. Agencije

Fena

28.3.2019

Sjedinjene Američke Države dobile su "bjanko kartu" od Holandije da koriste njen kolonijalni otok Kurakao kao početnu tačku za agresivnu intervenciju u Venecueli, saopćila je portparl ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova. 

- Registrirali smo sporazum Holandije i SAD o korištenju infrastrukture na otoku Kurakao za dostavljanje humanitarnih zaliha u Venecuelu. Na prvi pogled, ovaj sporazum pruža pristup američkim zvaničnicima infrastrukturi na tom otoku za pružanje humanitarne pomoći, ali se ispostavilo da dogovor ne isključuje mogućnost korištenja i drugih načina dostavljanja pomoći pored civilne. Kojih tačno? Jasno je da se radi o vojnoj - rekla je Zaharova, prenosi TASS.

Ona je istaknula da je u trenutnom kontekstu jasno da je Holandija odobrila Amerikancima da Kurakao koriste kao početnu tačku za agresivnu intervenciju u Venecueli, pod okriljem humanitarne pomoći.

- Nadamo se da vlasti Kuarakaa neće dozvoliti da se teritorij otoka koristi za početak još jedne zapadnjačke avanture koja prijeti da destabilizira situaciju u regionu - rekla je Zaharova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.